Cream of Tartar (E336) - The Kitchen Lab
1429-27720
Stan magazynowy:
Czy chciałbyś otrzymać poradę? Zadzwoń na +46 8 410 95 200
DARMOWA WYSYŁKA POWYŻEJ 399 PLN 30 DNI NA ZAKUP
-
Informacje o produkcie
-
Vinsten, lub Cream of Tartar, jak zaczęto go nazywać, odkąd stał się szerzej dostępny pod wpływem amerykańskim, ma chemiczną nazwę winianu potasu. Jest stosowany w piekarnictwie do nadawania objętości i stabilności marmurkom i sufletom, może zapobiegać destabilizacji bitej śmietany i nadaje kremową konsystencję lukrowi. Po dodaniu margaryny niewielka jej ilość przyspiesza pienienie i pomaga ustabilizować strukturę, co z kolei zwiększa objętość. Zapobiega krystalizacji cukru i działa jako środek spulchniający do wypieków. Wraz z wodorowęglanem tworzy proszek do pieczenia. Szczypta kamienia winnego dodana do wody podczas gotowania warzyw pomaga im zachować świeżość. Używany również w niektórych wyrobach cukierniczych. Powszechnym zastosowaniem poza gotowaniem jest jego użycie w tworzeniu ciasta do zabawy dla dzieci.
Użycie: Dawkować według potrzeb. Do około 1 g na białko jaja podczas wyrabiania ciasta.
Przechowywanie: Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu, z dala od bezpośredniego światła słonecznego. Zużyć w ciągu 6 miesięcy od otwarcia.
Składniki: winian potasu E336 (przeciwutleniacz)
Liczby na 100g:
Energia: 1348,1kj/317,2kcal
Tłuszcz: 0g
Węglowodany: 79,3g
W tym cukry: 0g
Wyprodukowane przez naszych przyjaciół Specjalne składniki.
-
-
Dostawa i wysyłka
-
Polecane produkty
Recenzje
0 Recenzje
Aby zostawić recenzję, musisz zalogować się do swojego profilu klienta.
.Godziny
Stan magazynowy:
Stan magazynowy jest aktualizowany co dziesięć minut.