Charcuterie: From Scratch autorstwa Tima Haywarda to praktyczny podręcznik pełen przepisów, technik i wszystkiego, co musisz wiedzieć, aby przetwarzać i konserwować mięso oraz robić wędliny od podstaw. Konserwowanie i peklowanie w domu jest znacznie łatwiejsze niż myślisz, a ta książka wyjaśnia, jak to zrobić. Tim Hayward omawia wszystko dokładnie, ucząc wszystkiego, od podstawowych zasad wędliniarstwa, takich jak znaczenie zasolenia, temperatury, wilgotności i czasu, po wszystkie klasyczne techniki peklowania i solenia, suszenia i konserwowania. Dzięki jasnym instrukcjom i zdjęciom proces jest wyjaśniany krok po kroku, a ty dowiadujesz się, co działa i dlaczego. Ponieważ książka jest pełna niezawodnych przepisów, wkrótce opanujesz wiele przysmaków, takich jak pasztet, pastrami, wędzenie boczku, solona wołowina, wołowina peklowana, confit z kaczki i wiele innych. Książka zawiera wiele przydatnych i przystępnych informacji, skupiając się na nauce rzemiosła od podstaw.
Waga: 0,29 kg
Wymiary 14 × 1,1 × 19 cm
Format: kieszonkowy
Liczba stron: 176
Język: angielski
ISBN: 9781787138155
Język: angielski