DARMOWA WYSYŁKA POWYŻEJ 399 PLN*30 dni na zakupBezpieczne płatności

Agar Agar (E406) - The Kitchen Lab

1429-16800
Tom:
100 gramów
100 gramów 250 g 500 g
Stan magazynowy:
  • Stan magazynu w sieci 0 szt.
Czy chciałbyś otrzymać poradę? Zadzwoń na +46 8 410 95 200
truckDARMOWA WYSYŁKA POWYŻEJ 399 PLN arrows30 DNI NA ZAKUP
  • Informacje o produkcie
    • O Agar Agar (E406)

      Nasz sproszkowany Agar Agar to bardzo drobny proszek, który ma wiele zastosowań. Jest przyjaznym dla wegan środkiem żelującym i zagęszczającym. Tworzy neutralne galaretki nawet w niskich stężeniach. Agar Agar jest zagęszczaczem pozyskiwanym z czerwonych alg i jest często stosowany jako wegetariańska alternatywa dla żelatyny. Substancja żelotwórcza w agarze jest dziesięciokrotnie silniejsza niż w żelatynie, więc do stworzenia żelu wystarczy od 2 do 10 gramów agaru na kilogram płynu. W wodzie o temperaturze 90-100ºC rozpuszcza się i zastyga w temperaturze 40-45ºC. Można go ponownie podgrzać do 85ºC, bez topnienia.  Galaretowanie proszku zależy od kwasowości składników - im wyższa kwasowość, tym więcej Agar Agar jest potrzebne.
      Użycie:

      Pozwól proszkowi moczyć się w dowolnym płynie przez 5 do 10 minut, a następnie delikatnie doprowadzaj go do wrzenia, stale mieszając, aż cały proszek się rozpuści. Mieszanina zastygnie po schłodzeniu do około 40 stopni Celsjusza.

      - Może być stosowany w syfonach do tworzenia lekkich i odpornych na ciepło musów i pianek.
      - W kremach do tworzenia bardziej trwałej tekstury.
      - Jako zagęszczacz w płynach lub sosach.
      - W produkcji dżemów jako alternatywa dla pektyny jako zagęszczacza.

      Składniki:
      Agar agar (E406).
      Przechowywać w suchym, chłodnym i ciemnym miejscu. Otwarte opakowanie można przechowywać przez sześć miesięcy. Nie należy spożywać w czystej postaci.


      Olive Pearls (Dirty Martini)


      Składniki
      200g soku z oliwek
      3g proszku agar-agar
      Olej oliwkowy

      Przygotowanie
      Wymieszaj proszek agar-agar z sokiem z oliwek.
      Doprowadź do wrzenia, mieszając przez 2 minuty.
      Przelej mieszaninę do butelki z dozownikiem.
      Powoli wlej mieszaninę do oleju oliwkowego.
      Delikatnie wyjmij perły łyżką i opłucz wodą.

  • Dostawa i wysyłka
Polecane produkty
Recenzje
0 Recenzje

Aby zostawić recenzję, musisz do swojego profilu klienta.

.

Godziny

Stan magazynowy:

Stan magazynowy jest aktualizowany co dziesięć minut.

Logowanie
Are you in the right place?
Continue to thekitchenlab.pl