DARMOWA WYSYŁKA POWYŻEJ 399 PLN*30 dni na zakupBezpieczne płatności
Mise en place
Co to znaczy mise en place?
Mise en place w kuchennym francuskim, „misse” w kucharskim szwedzkim, oznacza z grubsza 'wszystko na miejscu/wszystko w porządku'. Koncepcja, czyli samo wykonanie, jest warunkiem koniecznym, aby praca w kuchni przebiegała sprawnie i była jak najbardziej udana. Nic nie powinno być zapomniane, opóźnione lub pozostawione przypadkowi. Dziś mise en place jest synonimem obrazu surowców przygotowanych, przetworzonych i przechowywanych w małych pojemnikach gastronomicznych, by później w określonej kolejności włączyć je do gotowania. Sposób pracy, czy też idea przyświecająca tej koncepcji, przenika całą profesjonalną kuchnię i dotyczy również narzędzi, maszyn i naczyń. Przygotowanie i uporządkowanie swojego stanowiska przed otwarciem jest istotną częścią zadania szefa kuchni. Zebraliśmy wszystkie produkty, które pozwolą odnieść sukces w przygotowaniu wstępnym i tym sposobie pracy. Pamiętaj jednak, że nie chodzi tylko o sprzęt. Mise en place to sposób myślenia, filozofia, sposób pracy.
Chcemy, abyś miał najlepsze wrażenia z naszej strony, dlatego używamy ciasteczek. Klikając „Akceptuj Wszystkie”, akceptujesz przechowywanie ciasteczek w swojej przeglądarce. Aby dostosować ustawienia ciasteczek, kliknij „Ustawienia”.
Cookies Używamy ciasteczek, aby poprawić Twoje wrażenia użytkownika i dla poniższych celów. Tutaj możesz wybrać, czy akceptować wszystkie ciasteczka, czy dostosować, które ciasteczka akceptujesz. Blokowanie niektórych rodzajów ciasteczek może wpłynąć na Twoje wrażenia z korzystania z naszej strony i usług, które możemy oferować.
NiezbędneNiezbędne pliki cookies umożliwiają podstawowe funkcje, które zapewniają bezpieczne i prawidłowe działanie strony internetowej. Dlatego nie można ich wyłączyć. Te pliki cookies zarządzają między innymi nawigacją po stronie, kolejnym krokiem w procesie zakupowym i stanem zalogowania.