Miarki i mierniki
Z dobrymi przyrządami pomiarowymi łatwo jest uzyskać precyzję. Nawet najbardziej wymagającemu kucharzowi może być trudno zważyć na oko odpowiednią ilość każdego składnika, dlatego dobrze jest mieć w kuchni małą pomoc. Dobry i dokładny termometr jest na wagę złota, bo to od temperatury zależy, jakie procesy zachodzą w surowcu. Dobry termometr uchroni Cię przed wgryzaniem się w twarde jak skała herbatniki, pękającymi zębami mądrości - lub polędwicą wołową, która stanie się jak podeszwa buta. Waga też nie jest taka zła, ponieważ waga surowca jest bardziej stała niż jego objętość, pomiary wagowe konsekwentnie dadzą dokładniejszy wynik. A mówiąc o tym, że coś jest stałe - niektórzy twierdziliby, że czas jest właśnie taki. Dzięki kuchennemu timerowi nie zapomnisz o potrawach w piekarniku czy na kuchence. Tutaj można znaleźć wszystko co związane z pomiarami.
Na stronie brakuje produktów